30 Ağustos 2012 Perşembe

BİR ULUSUN DESTANI

Bağımsız Türkiye'nin ve devrimlerin önünü açan 30 Ağustos Zaferi'nin 90. yıldönümü kutlu olsun.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta etkinliklerle kutlanacak. Atatürk’ün önderliğinde toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin yan yana, omuz omuza yazdığı büyük destan hem kurtuluşu hem de modern Türkiye’nin kuruluşunu sağladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Türkiye genelinde tüm illerde olduğu gibi İstanbul’da da bir dizi etkinlikle kutlanacak. Resmi kuruluşlar ve yerel yönetimlerin yürüyüş, fener alayları, konserler ile gerçekleştirilecek kutlamalarında, 30 Ağustos’un tam bağımsızlık günü olduğuna vurgu yapılacak. Kutlamalar çerçevesinde Vatan Caddesi’nde yapılacak  törenler  nedeniyle bugün kentte bazı yollar trafiğe kapatılacak. CHP Kartal ve Şile örgütleri ise bulundukları ilçe kaymakamlıklarına yaptıkları Atatürk Anıtlarına çelenk koyma başvurularının “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği gereğince uygun görülmemiştir” yazısıyla reddedilmesini Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak protesto edecek.
Zafer bayramı kutlamaları kapsamında, bugün ilk tören saat 09.30’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunulacak. Saat 10.15’te İstanbul Valiliği’nde tebriklerin kabulünün ardından, saat 11.00’de Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni yapılacak. Akşam saat 19.30’da ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde 30 Ağustos resepsiyonu verilecek.
CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder