30 Ağustos 2012 Perşembe

PARALİMPİK OYUNLARI'NA GÖRKEMLİ TÖREN

Londra 2012 Paralimpik Oyunları, Kraliçe 2. Elizabeth’in katıldığı ve yaklaşık 80 bin kişinin izlediği açılış töreniyle başladı. Paralimpik Oyunları’nın meşalesini İngiltere’nin altın madalya sahibi ilk Paralimpik sporcusu 84 yaşındaki Margaret Maughan yaktı.

Açılış töreni ile başlayan ve 11 gün sürecek olan Paralimpik Oyunları’na 164 ülkeden 4 bin 200 atlet katılıyor.
Törende konuşan Paralimpiyat Başkanı Sebastian Coe, “Paralimpik Oyunları’nın ev sahibine hoş geldiniz demek benim için büyük bir onur” dedi.
Londra 2012 Paralimpik Oyunları'nın açılış töreninde, görkemli bir dans gösterisi ve ‘Big Bang’ (Büyük Patlama) uyarlaması yapıldı.
Profesör Stephen Hawking, yaklaşık 80 bin kişinin izlediği törende ‘evrenin keşfi’ temalı bir açılış konuşması yaptı.
Hawking, “Yıldızlara bakın. Medeniyetlerin doğduğu zamandan bu yana insanlar dünyanın altında yatan düzeni anlamak için uğraştı. Neden böyle olduğunu ve neden var olduğunu sorguladı” dedi.
Bradley Hemmings ve Jenny Sealey tarafından hazırlanan 'Aydınlanma' adlı açılış töreninde engelli sanatçılar, 3 bin gönüllünün yardımıyla büyük bir gösteri düzenledi.
Londra’nın ev sahipliği yaptığı ve 11 gün sürecek Paralimpik Oyunları’na 165 ülkeden 4 binden fazla sporcu katılıyor.
İngiltere’nin 300’den fazla atletle temsil edileceği Paralimpik Oyunları’na Türkiye’den 21'i kadın, 46'sı erkek olmak üzere 67 sporcu katılıyor.
Türk sporcular halter, okçuluk, atıcılık, masa tenisi ve judonun da aralarında bulunduğu 10 branşta yarışacak.
Sporcuların geçit töreninde Türk bayrağını, Pekin 2008 Paralimpik Oyunları’nda okçuluk dalında altın madalya kazanan Gizem Girişmen taşıdı.
BBC TÜRKÇE

0 yorum:

Yorum Gönder