13 Ağustos 2012 Pazartesi

ASLI VE GAMZE MADALYALARINI ALDI, TÖRENDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Olimpiyat Oyunları tarihinde Türkiye için bir ilk yaşandı. Türkiye'nin olimpiyat serüveninde, olimpiyat stadında ilk kez İstiklal Marşı çalındı.

Kadınlar 1500 metrede dün Türkiye'ye olimpiyatlar tarihinde atletizmdeki ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin ile bu branşta gümüş madalyaya uzanan Gamze Bulut, Londra Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen törenle madalyalarını alırken, göndere çekilen iki Türk bayrağı eşliğinde İstiklal Marşı'nı stattaki 80 bin kişi ve televizyonları başındaki milyonlarca kişiye dinlettiler.
Törende İstiklal Marşı çalınırken, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, gözyaşlarını tutamadı. Tören sonrası seyircileri selamlayan Aslı ve Gamze'yi ilk kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.
Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut ile 1500 metrenin üçüncüsü Bahreynli Maryam Yusuf Jamal'in madalyalarını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener taktı.
Olimpiyat tarihinde atletizm branşında ilk kez altın madalya aldığımız 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin 4:10.23'lük derecesiyle birinci olurken, Gamze Bulut da 4:10.40 ile ikinci sırayı elde etmişti.
T24

0 yorum:

Yorum Gönder