22 Mayıs 2012 Salı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI

16-18 Mayıs tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlen Uluslararası 15. Bilim ve Bahar Şenliği'ne katılan Gündoğdu Serbest Robot Kategorisi Alanında 2.olarak Düzce Üniversitesine büyük bir ödül daha getirdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık bin 500 yerli ve yabancı projenin yarıştığı bilim ve teknoloji şenliğine "DuSSoN" ve "DAPT" adlı iki robotu ile katılan ve engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran "DAPT" adlı robotu ile serbest robot kategorisi alanında ikinci oldu.

Robotları ile gelen konuklara çeşitli gösteriler yaptığını dile getiren Gündoğdu, "Jüriler özellikle DAPT robotumun engelli insanların hayatını kolaylaştırabilecek ve onları hayata bağlayabilecek bir robot olduğunu, ayrıca bu alanda uygulanabilir bir çözüm olduğunu belirttiler. DAPT robotumun özellikle ses komutları ile çalışan bir engelli aracı olması, boynundan aşağısı felç olan veya ellini kullanamayıp tekerlekli sandalyeye mahkum olan insanlar için büyük bir çözüm getirmesi jürinin beğenisini kazanmasında etkili oldu" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder