10 Ocak 2012 Salı

ERAY DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği 1’inci sınıf öğrencisi Eray Arslan, geliştirdiği ’Sanal Hareket Algılayıcı’ adlı yazılımla önce MEF Ulusal ve Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye ikincisi, ardından e-Biko tarafından uluslararası alanda düzenlenen yarışmada ’Yazılım Geliştirme’ alanında dünya ikincisi seçildi.

Projenin MOBESE ve sınır güvenliğinde de kullanılabileceği belirtildi. Geliştirdiği yazılımın 200 metre uzaklıktaki hareketi algılayabildiğini açıklayan 18 yaşındaki Eray Arslan şu bilgileri verdi, “Hiçbir aparat, hiçbir eklenti gerektirmeksizin, bir kameranın hareketleri algılamasını sağlayan bir yazılım yaptım. Bu sayede, basit bir web kamerasını bile güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. En ufak bir kıpırdamayı bile algılayabiliyor. Mesela basit bir web kamerası 10 metreden fazla mesafeyi göremezken, bu yazılım sayesinde 200 metre ötedeki bir kol hareketini bile algılayıp size gösterebilir.”

Bu yazılımın pek çok alanda kullanılabileceğini anlatan Eray Arslan, basit bir web kamerası internet üzerinden yayın yapar hale getirildiğinde, internetin bulunduğu her yerden, tüm hareketleri izlemenin mümkün olduğunu anlattı.

1 yorum:

alperatabay dedi ki...

Yolun açık olsun aslanlar gibi, Eray.

Yorum Gönder