26 Aralık 2012 Çarşamba

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ



Bu yıl 24'üncü kez düzenlenen Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda 6 birincilik, 7 ikincilik, 6 üçüncülük alarak Türkiye'nin en başarılı üniversitesi olan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için Hukuk Fakültesi'nde ödül töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, burada yaptığı konuşmada, üniversite olarak daima en iyiyi, en güzeli ve zirveyi hedeflediklerini söyledi. Başarıyı yakalamak, toplumun hafızası ve gönlüne girmenin, unutulmazlar arasında yer almanın zor bir yol ve zor bir tercih olduğunu vurgulayan Kurtcephe, "Ama Akdeniz Üniversitesi, son yıllarda her alanda elde ettiği başarılarla zoru başarabilecek bir kapasite ve birikimde olduğunu göstermiştir" dedi.
Başarının her türlü ödüle layık olduğunu ifade eden Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, şöyle konuştu:
"Sizler her şeyi hak ediyorsunuz. Başarı her türlü ödüle layıktır. Sizinle gurur duyuyorum. Servetimi versem öyle bir ambiyansı bana kimsenin yaşatamayacağını biliyor ve hissediyorum. Geçen yıl zirveye çıktınız. Zirveye çıkmak zordur ama zirvede kalmak daha da zordur. O zirveye şans eseri çıkmadığınızı bu sene başarı alanınızı ve ödül sayınızı artırarak bütün Türkiye'ye ispat ettiniz. O başarı kolay gelmedi. O başarının arkasında çok büyük fedakarlıkların var olduğunu, bu fedakarlıkların nasıl yapıldığını gören bir insan olarak biliyorum. Uykusuz geçen nice gecelerin varlığını bizzat gözlemledim. Ailesinden, yeni doğan çocuğundan uzak kalan hocalarımızın başarı hedefine gittiğini gözlemledim. Arkadaşlar siz inandınız, gönül verdiniz, bu millete hizmet noktasında aşkınız, şevkiniz ve enerjinizle çalıştınız. Her türlü güzel söze layıksınız, her türlü ödüle fazlasıyla layıksınız. İnşallah bundan sonraki süreç içinde (Kameramız veya herhangi bir cihazımız eksiktir) sözünü söyletmemek de bizim size borcumuzdur."
Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, alınan bu başarının ardından eksiklerinin giderilmesi için İletişim Fakültesi'ne 50 bin liralık kaynak tahsis edildiğinin de müjdesini verdi.
Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, yarışmaya aylarca ciddi bir strateji ile çalıştıklarını kaydetti.
"19 ödülle Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye'nin en çok ödül kazanan fakültesi oldu. 19 ödül çok önemli. 24 yıllık yarışma tarihinin en iyi derecesiydi bu. Son yarışmaya 31 iletişim fakültesinden bin 350 öğrenci katıldı. Böylesine çetin bir rekabette Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Kendilerini can-ı gönülden kutluyorum. Tekrarı çok güç bir başarı ama biz gelecek yıl inanıyorum ki bunu daha da geliştireceğiz."

0 yorum:

Yorum Gönder