5 Kasım 2012 Pazartesi

TASARIM BİENALİ'NDE YARATICI FİLM KUŞAĞI

İstanbul Tasarım Bienali kapsamında gerçekleştirilecek “Yaratıcı Film Kuşağı” programında, 9 ülkeden tasarıma, tasarımcıya ve tasarım nesnesine odaklanan yaratıcı belgeseller ve video işlerinden oluşan 19 film izleyiciyle buluşacak.

19 gün boyunca, Pera Müzesi Sinema Salonu, Akbank Sanat, İstanbul Modern, TMMOB Mimarlar Odası (İstanbul Büyükkent Şubesi, Karaköy) ve Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek gösterimlere İstanbul Tasarım Bienali bilet sahipleri ücretsiz olarak katılabilecek.
 “Yaratıcı Film Kuşağı”, 5 Kasım Pazartesi günü Akbank Sanat’ta, yönetmen Gary Hustwit imzalı tasarım filmleri üçlemesinden Objectified / Nesneleşmiş ile Urbanized / Kentleşmiş’in gösterimleriyle başlayacak. Film gösterimlerinin ardından, saat 18.30’da ünlü yönetmenin konuşmacı olarak katılacağı bir panel de gerçekleştirilecek.
 Saat 15.00’de başlayacak üçlemenin ikinci filmi Objectified, üretilmiş nesnelerle ve bunun uzantısı olarak onları tasarlayan insanlarla olan karmaşık ilişkiyi konu alıyor. Üçlemenin kent tasarımını konu alan son bölümü Urbanized ise saat 16.30’da başlayacak. Kentsel tasarımın ardındaki meselelere ve stratejileri irdeleyen belgeselde Sör Norman Foster, Rem Koolhaas, Jan Gehl, Oscar Niemeyer, Amanda Burden, Enrique Peñalosa, Alejandro Aravena, Eduardo Paes, Rahul Mehrotra, Tarna Klitzner ve Ellen Dunham-Jones gibi dünyanın başlıca mimarları, şehir planlamacıları, siyaset kurucuları ve düşünürler de yer alıyor. ,
 Belgesel gösterimlerinin ardından saat 18.30’da başlayacak “Sinema ve Tasarım: Yaratıcı Bir İlişki” başlıklı panele Gary Hustwit’in yanı sıra sinema yazarı Esin Küçüktepepınar konuşmacı olarak katılacak. Panelde, sinema ve tasarım fikrinden yola çıkılarak, yaratım süreci ve tasarım fikirleri beyazperde perspektifinden değerlendirilecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek panelde simültane Türkçe çeviri yapılacak.
CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder