Burdur Gölü'nün çevresine, daha az su tüketerek gölün ömrünün uzatılmasına destek vermek amacıyla hazırlanan ''Göller Yöresi Kültürünü ve Göllerin Ömrünü Gülle Uzatma Projesi'' kapsamında 100 dekarlık alana gül fidanı dikildi.
Isparta, Denizli, Afyon ve Burdur'dan getirilen gül fidanları Karakent köyünde bulunan Lisinia Proje alanı yakınlarındaki 100 dekarlık alana tarım işçileri tarafından dikildi.
Burdur Tarım Müdürü Ahmet Dallı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Lisinia Projesi kapsamında hayata geçirilen ''Göller Yöresi Kültürünü ve Göllerin Ömrünü Gülle Uzatma Projesi'' ile organik gül üretimi yapılacağını söyledi.
Projenin amacının organik üretime dikkat çekmek olduğunu anlatan Dallı, ''Organik tarımda, hastalık ve zararlılar ile mücadele ederken kullanılan kimyasallar kullanılmıyor. Dolayısıyla birinci hedefimiz organik üretim yapmak suretiyle gülde kullanılan kimyasalların önüne geçerek gül kokusunu doğal olarak almaktır'' dedi.
Dallı, organik gül üretiminde sulamaya dikkat çekmek için damla sulama yönteminin kullanılacağını kaydetti. Burdur Gölü'nün tarımsal sulamadan etkilenmesinin önüne geçmek için damla sulama yönteminin artırılmasını amaçladıklarını ifade eden Dallı, bu yönde eğitimler verdiklerini bildirdi.
NTVMSNBC – AA
30 Kasım 2012 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder