4 Ekim 2012 Perşembe

BU KEN PARKER İLK KEZ TÜRKÇEDE

Ken Parker serisinin 46. kitabı Adah, daha önce hiç Türkçe yayınlanmamış maceralardan biri olmasının yanısıra, Ken Parker dışındaki bir karakterin ön plana çıkmasıyla da dikkat çekiyor.

Amerikan İç Savaşı dahil olmak üzere yeni kıtadaki kölecilik tarihinin önemli olaylarına ve Güney eyaletlerinin kültürüne ince ayrıntılarla ve göndermelerle değinilen Adah, köle olarak doğmuş Adah’ın 1908’de New York’ta kaleme aldığı hatıratı üzerinden yürüyor.
Giancarlo Berardi’nin senaryosunu çizgiye döken Ivo Milazzo, bu kitapta iki farklı üslubu dönüşümlü olarak kullanıyor: Adah’ın anlattıkları karşımıza lavi tekniği sayesinde zengin gri tonlarıyla çıkarken, diyalog da içeren kadrajlar net siyah-beyaz anlayışıyla görselleşmiş.
Trajedi ve aksiyonun yanısıra, en beklenmedik anlarda kendini gösteren bir mizah anlayışı, Adah’ı Berardi-Milazzo ikilisinin başyapıtları arasına sokuyor.
Kitapta bu istisnai güzellikteki maceranın yanısıra, Amerikan İç Savaşı’nın edebiyat ve sinemadaki diğer yansımalarına dair kapsamlı bir dosya da yer alıyor.
NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder