14 Haziran 2012 Perşembe

ANTALYA’NIN MAĞARALARI YURTDIŞINDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Türkiye’de bulunan turizme açık 50 mağaranın yedisine sahip Antalya’da, alternatif turizm değerlerini içeren bir kitap hazırlanıyor. Antalya Valiliği öncülüğünde hazırlanmasına başlanılan Antalya Mağaraları kitabı, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak hazırlanıp, yurtdışı fuarlarda tanıtılacak.


Antalya’nın sahip olduğu alternatif turizm potansiyelini değerlendirmeye kararlı olduklarını belirten Antalya Tanıtım AŞ. Genel Müdürü Dr. Yusuf Örnek, şöyle konuştu: “Valilik öncülüğünde hazırlanmasına başlanılan Antalya Mağaraları Kitabı’nı çok önemsiyoruz. Valilikten aldığımız bilgilere göre, kitap ilk olarak Kasım ayında Londra’daki turizm fuarına yetiştirilecek. Kitabın dört dil olarak hazırlanmasının 300 bin seviyesindeki mağara ziyaretçi sayısını ikiye katlayacağına inanıyorum.”

Dr. Örnek, valilik tarafından hazırlanmakta olan Antalya Mağaralar Kitabı’nda derlenen bilgileri şöyle özetledi:

"Türkiye’de turizme ilk açılan Damlataş Mağarası, Alanya’nın içinde ve deniz kıyısında bulunuyor. Turizme açık mağaranın astıma iyi gelen bir özelliği var. Alanya merkezinin 12 km doğusundaki Dim Mağarası, Türkiye’nin en güzel mağaralarından biri olarak kabul ediliyor.

Karain Mağarası, Antalya- Burdur Karayolu'nun 13'üncü kilometresinde bulunuyor. Karain, Türkiye'nin içinde insan yaşamış en büyük mağara. Zeytintaşı Mağarası’nda boyları yer yer 0.5 m’yi bulan makarna sarkıtlar ve büyük sütunlar arasında yer alan gölcükler turizm amacıyla kullanıma uygun ortam yaratıyor. Altınbeşik Mağarası ise dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise bilinen en büyük yer altı gölüne sahip. Ayrıca, Antalya’daki Yalandünya Mağarası ile Yerköprü Mağarası da görülmeye değer özellikler taşıyor.”

Dr. Örnek, Antalya’daki mağara sayısının bunlarla sınırlı olmadığını belirterek şu bilgiyi verdi:

"Geyikbayırı Mağarası’nda çalışmalar devam ediyor. Düdensuyu Mağarası, Tilkiler Mağarası, adını kimseye görünmeden baş başa kalmak isteyen aşıklardan alan Aşıklar Mağarası, Korsanlar Mağarası, Kocain Mağarası, Konakaltı Mağarası, Sırtlanini Mağarası, Beldibi Mağarası, Aslanlı Mağarası, Peynirdeliği Mağarası, Gök Mağarası, Suluin Mağarası ve diğerlerinde de çalışmalar yapılacak.”

0 yorum:

Yorum Gönder