Şirket, 'Flycatcher' mimarisi temeline dayanan mikroişlemcinin, internetin daha fazla aygıta yayılmasının yolunu açacağını savunuyor.
Arms Holdings, beyaz eşyalardan tıbbî cihazlara, elektrik sayaçlarından ev ve büro aydınlatmasına kadar, pek çok cihazın bu yenilikten yararlanacağını söyledi.
Freescale'den Geoff Lees, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu yenilik, tüm cihazların sürekli internete bağlı olma potansiyeli yaratıyor" dedi. Lees yeni mikroişlemcinin kullanım alanlarını "Her yerde bağlantıda olmamız mümkün. Küçük araç gereçlerden, MP3-çalarlara, gösterge ekranı olan mutfak ürünlerinden yağmur algılama monitörlerine, kişisel tıbbî cihazlara kadar er alan büyük önem taşıyor" diye açıkladı.
The Cortex -M0+ mimarisi, çip üreticilerine, düşük enerji gerektiren ancak 32 bit hızda çalışabilen mikroişlemciler üretme olanağı veriyor.
Arm Holdings, 1milimetreye 1 milimetre boyutundaki yeni işlemcinin tasarımı için herşeye sıfırdan başladıklarını açıkladı. Şirkete göre, yeni mikroişlemciler, 8 yada 16 bit hızdaki daha önceki çiplerden üçte bir oranında daha az enerji harcayacak. Ayrıca, yeni mikroçipin kullanıldığı cihazlar bekleme konumundayken neredeyse hiç enerji tüketmiyor.
0 yorum:
Yorum Gönder