30 Eylül 2011 Cuma

BORUSAN YENİ SEZONDA SINIR TANIMIYOR

Borusan Kültür Sanat, bol yıldızlı bir programla 2011 - 2012 sezonunu açmaya hazırlanıyor. Dün, Borusan Müzik Evi’nde kurumun yönetim kurulu başkanı Zeynep Hamedi’nin de katıldığı bir basın toplantısıyla açıklanan programda, klasik müzik, caz ve çağdaş müzik meraklılarını ihya edecek isimler var.

Bunlardan ilki, 13 Ekim’de açılış konserini gerçekleştirecek Rus kemancı Vadim Repin. Müzisyen, BİFO Sanat Yönetmeni ve Sürekli Şefi Sacha Goetzel yönetiminde gerçekleştirilecek konserde Berlioz, Lalo, Strauss ve Schmitt’in 19. yüzyılda besteledikleri eserleri seslendirecek.

BİFO’nun bu sezon caz dünyasından konuk edeceği en ilgi çeken isimlerden biri ise Branford Marsalis. Cazın yanı sıra Sting, Shanice gibi pop yıldızlarıyla da çalışan Marsalis, aynı zamanda sık sık klasik müzik topluluklarıyla da beraber sahne alıyor. Marsalis, BİFO performansında da Türkiye’de ender seslendirilen klasik müzik repertuvarından örnekler sunacak. Fazıl Say’ın ‘Klarinet Konçertosu’ Türkiye’de ilk kez klarinet sanatçısı Sabine May tarafından BİFO programı kapsamında seslendirilecek. BİFO’nun bir başka ‘ilk’i ise Martin Grubinger performansında. Perküsyon sanatçısı Grubinger, Dorman’ın Vurmalı Çalgılar ve Orkestra İçin Konçerto’sunu Türkiye’de ilk kez seslendiriyor.

Bu yıl Çaykovski yarışmasında tüm ödülleri toplayan ve konserinde Rahmaninof’u seslendirecek Danii Trifonov, Mozart’ın 20. Piyano Konçertosu’yla sahne alacak Özgür Ünaldı ve Adnan Saygun’un 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirecek Gülsin Onay ise Borusan’ın bu seneki piyanistleri. Leyla Gencer anısına düzenlenecek geleneksel konserde ‘Carmen’in konser versiyonu seslendiriliyor. Mezzosoprano Nino Surguladze, tenor Viktor Afanesenko ve soprano Nazlı Deniz Boran, bu konserde sahne alacak isimler. Ferid Tüzün’ün ‘Midas’ın Kulakları’ operasının konser versiyonunda BİFO’ya tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz de eşlik ediyor. BİFO’nun yılbaşı konseri de Strauss valsleri ve aryalarından oluşan bir repertuvara yer veriyor.

Borusan Quartet ise üç konserle programda. Dörtlü, konserlerinde Oğuzhan Balcı, Turgay Erdener ve Turgut Pöğün’ün Borusan Kültür Sanat’ın siparişi üzerine besteledikleri eserlerin dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Borusan Müzik Evi de türler arası bir programla izleyici karşısında. Açılışı Mercan Dede Quartet, Ceza ve Hüsnü Şenlendirici Quartet’ın konseriyle yapılacak programda Koreli caz vokalisti Yuan Sun Nah, kuzey cazın temsilcilerinden Torun Eriksen ve RONIN Beşlisi gibi isimler yer alıyor. Berlinli Marcus Hagemann’ın küratörlüğünü yaptığı ‘Çağdaş Müzik Günleri’ Borusan Müzik Evi’nin bir diğer etkinliği. Kod Müzik’le beraber gerçekleştirilecek Nova Muzak Series’in en merak uyandıran etkinliği ise Vladislav Delay’in Kaurismaki filmi ‘I Hired A Contract Killer’ filmine canlı müzikle eşlik edeceği performans. Tüm bu konserler sırasında ArtCenter/Istanbul’da genç müzisyenlerin katıldığı atölye çalışmalarının ürünleri de yine 2012 yılında seslendirilmesi planlananlar arasında.

0 yorum:

Yorum Gönder