15 Eylül 2011 Perşembe

İSTANBUL’DA SANAT TİTREŞİMİ

Çağdaş sanatın yeni rengi, bu yıl ilk kez düzenlenen Art Beat İstanbul yoğun bir katılımla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. Giriş katta 29 yerli-yabancı galerinin sanatçılarının işleri sergilendiği Art Beat İstanbul’un Direktörü Arhan Kayar, amaçlarının İstanbullu sanat profesyonellerine ve yatırımcılarına yeni bir platform yaratmak ve İstanbul sanat dünyasını, sanatçılarını ve galerilerini dünyaya tanıtmak olduğunu söylüyor.

Her yıl eylül ayında tekrarlanması planlanan Art Beat’in, önümüzdeki dönemde Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Amerika’daki önemli sanat organizasyonlarını da içine alıp ‘Art Week’ başlığı altında çaplı bir platforma dönüştürülmesi planlar arasında.

Art Beat alanının alt katı, bu tarz etkinliklerde çok uygulanmayan bir yöntemle özel proje alanı olarak kullanılıyor. Bu etkinliğin de en büyük özelliği olarak söyleyebileceğimiz şey de bu: Sanatçılara sınırsız bir yaratıcılık imkanı tanıyan proje alanı. Projelerin başvuruları galerilerden ayrı değerlendiriliyor ve genç sanatçılara apayrı bir mekan sunuluyor.

Art Beat Istanbul kapsamında 15 Eylül Perşembe günü, ‘Günümüzde İstanbul/ Ortadoğu Dinamikleri’ paneli, saat 17:00’de gerçekleşecek. Beral Madra’nın moderatörlüğünü üstleneceği panele Eliot McDonald, Antonia Calver, William Lawrie, Leila Heller, Sunny Rahbar ve Kerimcan Güleryüz gibi çağdaş sanatın önde gelen isimleri katılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder