27 Mayıs 2011 Cuma

ALZHEİMER İÇİN 14 MİLYON AVROLUK FON

Avrupa Araştırma Alanındaki ''Alzheimer Ortak Programlama İnisiyatifi'' alzeimer hastalığının teşhis ve etkilerinin incelenmesinde büyük yeri olan biyomarker (biyolojik belirteç) geliştirecek araştırmalar için 14 milyon avroluk kaynak ayırdı.

Çağrıya, Türkiye'nin de yer aldığı 23 ülkeden üniversiteler, enstitüler, hastaneler ve KOBİ'lerin proje sunması bekleniyor.

Çağrı ile alzheimer hastalığının teşhisi ve hastalığın ilerlemesine dayalı etkilerinin incelenmesinde büyük yeri olan biyomarker kullanımının yaygınlaştırılması ile ilgili yenilikçi ve uluslararası araştırma projelerinin finansal olarak desteklenmesi amaçlanıyor.

Çağrı, 20 ülkenin üst düzey yöneticileri ve araştırmacılarının katılımı ile Alzheimer Ortak Programlama İnisiyatifi kapsamında 13 Mayıs 2011 İstanbul'da gerçekleştirilen 8. Yönetim Kurulu toplantısında resmi olarak açıldı.

Toplam bütçesi 14 milyon avro olan çağrıya İnisiyatif'te temsil edilen Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu 23 ülkeden üniversiteler, enstitüler, hastaneler ve KOBİ'lerin proje sunması bekleniyor.
Çağrıda ayrıca, alzheimer, parkinson, prion, huntington gibi sinirsel hastalıkların yanı sıra motor nöron hastalıklarının tedavi ve teşhisinde kullanılmak üzere biyomarker optimizasyonu ve biyomarker kullanımının uyumlaştırılmasına yönelik hazırlanacak olan uluslararası ortak araştırma projeleri de desteklenecek.

0 yorum:

Yorum Gönder