17 Mayıs 2011 Salı

ANTALYA'NIN "GÜNEŞ EVİ"

Enerjisi güneşten, rüzgârdan; suyu yeraltından, yağmurdan, yandaki dereden. Sebzesi, meyvesi kendi serasından; yemeği güneş fırınından. Yapı malzemeleri ne doğaya zarar veriyor, ne size. Karbon salınımı yok, fatura yok.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yaptırılan Güneşev Ekolojik Eğitim Merkezi, düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

Kokteylde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eski Belediye Başkanı Selahattin Tonguç'un Antalya'ya 35-40 yıl önce güneş teknolojisini getiren belediye başkanı olduğunu söyledi. Akaydın, kendisinin de güneşten direk elektrik enerjisi üreten projeyi Antalya'ya getirdiğini anlatarak, ''Tesadüfe bakın ki iki belediye başkanı da sosyal demokrat belediye başkanı. Güneşev projesi Selahattin Tonguç'un projesinin tamamlayıcısıdır'' dedi.

Antalyalılara güneş enerjisinden üretilen elektriği kullanmaya davet eden Akaydın, ''Hükümetin destekleyici yasaları ile bu teknoloji çok daha ucuza evlerde uygulanabilir. Ancak iktidar dünyadaki maliyetinin dört katı pahalısına Rusya'nın nükleer enerji santralini kurmanın peşinde koşuyor. Bunlar yanlış şeyler'' diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder