23 Nisan 2011 Cumartesi

10 BİN ÖĞRENCİ İÇİN 'GÖNÜL KÖPRÜSÜ' KURULACAK

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell'in ortaklaşa yürüttüğü ''Gönül Köprüsü Projesi''nin bu yılki etkinliğine 10 bin öğrenci katılacak.       

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, Gönül Köprüsü Projesi öncesinde Bakanlıkça Çanakkale Gezileri, Cumhuriyet Gezileri adı altında çeşitli projeler düzenlendiğini söyledi.
   
Bu projelerle ülkenin değişik illerinde yaşayan çocukların Türkiye'yi, tarihi mekanlarını görmesini, arkadaşlıklar kurmasını amaçlandığını belirten Işık, Gönül Köprüsü Projesi'nin başarıyla sürdürüldüğünü ve amacına ulaştığını belirtti.       

Turkcell Kurumsal Sorumluluklar ve Sponsorluklar Bölüm Başkanı Zeynep Özbil, Turkcell'in teknoloji alanında lider bir marka olduğunu ifade ederek, geleceğe yatırım yapmaya büyük önem verdiklerini kaydetti.       

Gönül Köprüsü Projesi'nin gerek bireysel, gerek kültürel gelişimi anlamında önemli olduğunu vurgulayan Özbil, projeden şu ana kadar 140 bin öğrencinin yararlandığını belirtti. Özbil, projenin 4. yılında 81 ilden 10 bin öğrencinin gezilere katılacağını söyledi.       

81 ile ve 2'si yurt dışına düzenlenecek gezilere 10 bin 14 öğrenci ve 506 yönetici ve öğretmenin katılacağını belirten Balta, 20 Nisan'da başlatılan programın 31 Mayıs'ta tamamlanacağını bildirdi.       

Projeye ilköğretim 7., 8. ve ortaöğretim 9., 10. ve 11. sınıflardan öğrenciler katılıyor.

Şehirlerarası yolculuklar otobüsle gerçekleştirilirken, uzun mesafe yolculuklar ise uçakla yapılıyor. Gezi süresince öğrencilere, görevlendirilen okul müdürü ve öğretmen eşlik ediyor. Proje kapsamında KKTC ve Gümülcine'ye de geziler düzenlenecek.       

Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak yurt dışından da öğrenciler gelecek. Gümülcine ve Almanya'dan seçilen öğrenciler İstanbul'u, KKTC'den seçilen öğrenciler ise Ankara ile Mersin'i ziyaret edecek.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder