16 Mart 2011 Çarşamba

BAKIRKÖY'DEN ŞARKILAR

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ‘müzik dolusu’ hatırlamaya hazır olun, çünkü hastane son zamanların en duyarlı ve yaratıcı projelerinden birine imza attı. Hastanede tedavi gören hastaları alkışlamaya da hazır olun, çünkü bu projeye en büyük imzayı onlar attı. ‘Bakırköy’de tedavi gören hastaların yazdığı şiirler, sevilen müzisyenler tarafından seslendirilerek, ‘Düşünen Şarkılar’ adıyla Ossi Müzik’ten çıktı. Şarkıları Teoman, Mercan&Rashid, Betül Demir, Demet Sağıroğlu, Ahmet Özhan ve Soner Arıca’nın yanı sıra Dr. Vedat Bilgiç, Volkan Uruk ve Doç. Dr. Erhan Kurt’un seslendirdiği ‘Düşünen Şarkılar’dan elde edilecek tüm gelirin, hastaların tedavilerinde kullanılmak üzere Bakırköy Akıl Hastanesi Vakfı’na bağışlanması, projenin bir diğer güzelliği...

Dün The Marmara Hotel’de düzenlenen basın toplantısında Başhekim Doç. Dr. Erhan Kurt, “Bu eser, ‘divane’lerin divana sığmaz sözlerini notalara dökerek melodileştirme ve müziğin evrensel diliyle dünyaya seslenme çabasıdır” dedi. Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş ise şöyle konuştu: “Bu projeyi desteklemekteki asıl amacımız, ruhsal hastalıklara ve özellikle şizofreni hastalığına dikkat çekmek ve fırsat verildiğinde hastaların neler yapabileceklerini göstermektir.”

Betül Demir, Mercan&Rashid, Dr. Vedat Bigiç ve Volkan Uruk’un albümdeki şarkılarını seslendirdiği toplantıda; sözleri 14-B Servisinden Ş.K.’ya ait olan ‘Çankaya’ isimli şarkıyı seslendiren Betül Demir, “Projenin gelişmesi adına tüm hayatım boyunca elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi. Toplantıya katılan, ancak şarkı söylemeyen Soner Arıca, şöyle konuştu: “Bugün şarkı söylemeyişimin sebebi, tüm dünyada yaşanan olaylarla ilgili. Bu albüm inşallah internetten indirilmez, çünkü geliri çok güzel bir işe harcanacak. Bazı kavramları doğru adlandıramıyoruz. Belki hepimize yaşamımızın bir yerinde olabilecek bir rahatsızlık doğru anlatılmalı, öğrenilmeli. Bu proje sebebiyle bu hastalık daha iyi anlaşılacak diye umuyorum. Herkes birbirini anladığında zaten hayal edilen dünya gelecek; savaşlar da kırımlar da olmayacak.”

Toplam dokuz şarkının yer aldığı, hastanede tedavileri devam eden hastaların yanı sıra 1964 yılında Bedia Tuncer isimli bir edebiyat öğretmenin ‘İnilti’ adıyla kitaplaştırılan şiirlerin de yer aldığı albüm kitapçığında, şarkıların hikâyeleri de anlatılıyor.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder