23 Şubat 2011 Çarşamba

TÜRKLERİ GETİREN FERİBOTLAR DÖNÜŞ YOLUNDA

Libya'daki Türklerin deniz yoluyla tahliyelerine başlandı. Önceki gün İstanbul'dan Libya'ya giden iki feribottan Orhangazi-1 ve Osmangazi-1 sabaha karşı dönüş yoluna geçti. Feribotların bu gece Marmaris'te olması bekleniyor. Deniz Ticaret Odası'na bağlı Samsun adlı gemi de gece İstanbul'dan Libya'ya hareket etti. Ankara adlı geminin de bugün yola çıkması bekleniyor.

Yolcu kapasitesi bin 250 civarında olan feribotlara bin 500'er kişi bindirildi. Yer bulma konusunda sıkıntı yaşanınca, yolcular arasında kısa süreli gerginlikler oldu. Kontrol işlemlerini, muhalif güçler gemiye çıkarak yönetti.

Deniz Ticaret Odası'na bağlı Samsun gemisi de 00.30 sıralarında Sarayburnu'ndan hareket etti. Bu gemi de bin 500 kişilik.

Gemide, Kızılay'ın yardım malzemesi ile sağlık görevlileri de bulunuyor. Yolculuk, tahminen 40 saat sürecek.

Gemi Bingazi'ye doğru yola çıktı ancak, bir aksilik olursa Derne veya Mısır'ın İskenderiye limanı da yanaşması muhtemel limanlar arasında. Ankara gemisi de gün içinde Sarayburnu'ndan Libya'ya hareket edecek.

Bu arada, feribotların dönüş limanı olması nedeniyle Marmaris'te hazırlıklar başladı.

Türk Kızılayı Marmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan, limanda sabahtan itibaren gemiler için çadır kuracaklarını söyledi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği de gemilerle gelecek Türkler'in konaklaması için önlemler almaya başladı.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen eş güdüm toplantısında, bugün Trablus'a üçü büyük gövdeli beş uçağın gitmesinin ve bin 800'e yakın Türk vatandaşını Türkiye'ye getirmesinin planlandığını bildirdi.

Ünal, İskenderun feribotunun ise rotasında seyrettiğinin, 24 Şubatta Libya'ya varacağının teyit edildiğini kaydetti.

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder