23 Şubat 2011 Çarşamba

ATA'YA BAĞLILIK TIRMANIŞI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi'nin desteği ile bu yıl 6'ıncısın düzenlenen 'Ata'ya Bağlılık Tırmanışı', 180 dağcının katılımıyla geçen haftasonu Uludağ'da gerçekleştirildi. Yoğun sise rağmen Uludağ'ın zirvesine ulaşan 180 dağcı, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra Bursa'ya döndü.

Tırmanışa, 40'ı aşkın üniversitenin yanı sıra çok sayıda dağcılık kulübünün sporcuları katıldı. Tırmanışa katılan dağcılar, önce Merinos Tren İstasyonu'nda toplanarak tırmanışla ilgili bilgi aldı. Daha sonra tırmanış için Uludağ'a hareket eden dağcılar, oteller bölgesinden yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşün ardından Wolfram Madeni bölgesinde kamp kurdu. Geceyi burada geçiren dağcılar, pazar sabahı 04.30'da tırmanışa geçti. Dağcılar, yoğun sis ve soğuk havaya rağmen saat 08.00 sıralarında 2 bin 543 metre yükseklikteki Uludağ Büyük Zirve'ye ulaştı. Zirvede Türk bayrağı ve kulüp flamalarını açan sporcular, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kamp bölgesine dönüşe geçti.

Tırmanışa iki yıldır önemli bir katkı veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, 'Ata'ya Saygı' niteliği taşıyan bu tırmanışa destek vermekten mutlu olduğunu söyledi ve katılan tüm dağcılara teşekkür etti. Türkiye'nin en gözde kış turizmi bölgelerinden biri olan Uludağ'ın böyle anlamlı bir tırmanışa ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Altepe, "Uludağ sadece Bursa'nın değil tüm Türkiye'nin zenginliğidir. Son günlerde yaşanan Uludağ ile ilgili tartışmaların özü, bu zenginliği doğru biçimde kullanmak ve Uludağ'ı hak ettiği noktaya taşıyabilmektir. İnşallah önümüzdeki günlerde Uludağ'la ilgili yetki belediyemize geçtiğinde çok daha büyük etkinlikler düzenleyeceğiz. Hedefimiz, Uludağ gibi bir değeri çok daha iyi kullanmaktır. Uludağ'ın Bursa'dan yönetilmesi konusunda önemli görüşmeler yapıldı. Önümüzdeki günlerde olumlu sonuçlar beklemekteyiz" dedi.

Her yıl daha çok dağcının katıldığı Ata'ya Bağlılık Tırmanışı'nın geleneksel hale geldiğini söyleyen Uludağ Dağcılık Kulübü (UDK) Başkanı Filiz Emiroğlu ise Türkiye'nin neredeyse tüm üniversitelerinden ve kentlerinden sporcuları Bursa'da buluşturmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Uludağ'ın en yüksek noktasına 180 dağcıyı ulaştırmanın heyecanını taşıdığını anlatan Emiroğlu, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin verdiği destek nedeni ile katılımcı sayısına bir sınırlama koymadıklarını anlattı.

Cumhuriyetimizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün üniversite gençliği için çok önemli olduğunu belirten Emiroğlu, her yıl artan ilginin bunun en iyi göstergesi olduğunu söyledi. Ata'ya Bağlılık Tırmanışı'nın Türkiye'nin kış şartlarında ve kamplı olarak yapılan en büyük katılımlı etkinliği olduğunu vurgulayan Emiroğlu, amaçlarının Türkiye'de dağcılık yapan tüm sporcuları ağırlamak olduğunu kaydetti. Uludağ'ın ve Bursa'nın tanıtımı için düzenledikleri faaliyetin önemine de değinen Emiroğlu, Uludağ'da her yaşta ve tecrübeye uygun olan yüzlerce rotanın bulunduğunu dile getirdi. Dağcıların neredeyse tamamına yakınının bu tırmanış rotalarını denemek için yeniden Bursa'ya geleceğini ifade eden Emiroğlu, "Uludağ'ın sadece kayak turizmi değil dağcılık için de çok önemli bir merkez olduğunu dağcılara göstermiş olduk" dedi.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder