22 Ocak 2011 Cumartesi

BOĞAZ'IN AKINTISI ENERJİYE DÖNÜŞECEK

2010'da iş hacmini yüzde 19 büyüten Siemens Türkiye, enerji verimliliği konusundaki yatırımlarına hız verecek. Enerji tasarruf modelleriyle Türkiye'ye 11 milyar TL kazandıran Siemens, Boğaz'daki su altı akıntılarından enerji üretmeyi hedefliyor.

Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Gelis, sürdürülebilirlik politikası izledikleri 2010'da rekor büyüme sağlayarak iş giriş hacmini 2,6 milyar Euro'ya çıkardıklarını söyledi. Şirketin 2010 performansı ile 2011 beklentilerini paylaşan Gelis, 2011 itibariyle sürdürebilirlik politikasının yerini verimliliğe bırakacağını kaydetti.

2010'da müşterilerin en çok enerji verimliliği konusuyla ilgilendiğini belirten Gelis, "Siemens Türkiye'de Enerji Verimliliği Danışmanlığı lisansını geçen sene aldı. Türkiye'de 16 milyarı aşkın evde yeterli bir yalıtım yok. Yılda 11 Milyarı aşan değerde enerji israf ediliyor. Geçen 3 yıl içinde çevreci uygulamalarımız ile tesislerimizde 1.500.000 kWh enerji tasarrufu sağladık" diye konuştu.

Gelis, "HES, rüzgar türbini gibi enerji üreten yatırımlarımız sürecek. Karadeniz veya Boğaz'daki su altı nehirlerinden enerji üretmek konusunda bir proje üzerinde çalışıyoruz. Dünyada örnekleri bulunan bu proje sayesinde sadece İstanbul Boğazı'nda nükleer santral kadar enerji üretebiliriz. Özellikle Karadeniz'de akıntısı yüksek su altı nehirleri var. Bunun üzerinde çalışıyoruz." dedi.

DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder