12 Ekim 2011 Çarşamba

"3 BİN 500 KÖYE 350 BİN KİTAP" PROJESİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Denizbank tarafından ortaklaşa yürütülen "3 Bin 500 Köye 350 bin Kitap" projesi kapsamında Sakarya`da kitap dağıtımı yapıldı.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Binası`nda düzenlenen törende, Kaynarca, Ferizli, Geyve, Karapürçek, Karasu, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Söğütlü ve Taraklı ilçelerinde yaşayan köylülere ulaştırılmak üzere, tarım ve hayvancılık konularında bilgi içeren bin adet kitap dağıtıldı.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, projenin Denizbank ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlendiğini belirtti.Kampanyayla Sakarya`da 10 köye bin adet kitap dağıtıldığını hatırlatan Keskin, ``Bu kitaplarımızın bir kısmının daha önce dağıtımını yapmıştık. Bu törende tarım danışmanlarımızın olduğu 10 tane köye götürülmek üzere teslim ediyoruz. Umuyorum ki bu kitapların dağıtımıyla çiftçilerimizi bilgilendirmeye yardımcı oluruz. Bu projenin başarılı olmasını, özellikle Sakarya tarımına ve Türkiye tarımına katkı sağlamasını temenni ediyorum`` dedi.Keskin, gıdanın dünyada en çok konuşulan konulardan biri olduğunu ifade ederek, ``Gıda sektörü, dünya çapında önemli bir konu haline geldi. Bir şekilde tarım arazileri gittikçe küçülüyor. Burada bizlere düşen görev, birim alanda daha fazla ve kaliteli ürün almaktır. Pazar payımızı mutlaka arttırmamız lazım, ihracatımızı arttırmamız lazım. Sürdürebilir bir tarım geliştirmeliyiz. Bunu bilime ve tekniğe uygun yapmalıyız. Bu doğrultuda dağıttığımız kitaplar faydalı olacaktır`` diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder