5 Eylül 2011 Pazartesi

BACH BU KEZ İSTANBUL’A AİLESİYLE GELİYOR

Bach Günleri, 8 Eylül’de İstanbul’da başlıyor. 23 Eylül’e kadar sürecek konser dizisinde klavsenci Gustav Leonhardt ve çellist Jiri Barta’nın yanı sıra elekronik müzik alanında çalışan Erdem Helvacıoğlu da konser verecek. Avrupa Birliği Barok Orkestrası, iki konserde Johann Sebastian Bach’ın yanı sıra, torunu ve kuzeninin de eserlerini yorumlayacak.


İstanbul’da 1998 yılından itibaren düzenlenen Bach Günleri bu yıl dokuzuncu kez gerçekleştirilecek. Hakan Erdoğan Productions’ın düzenlediği etkinlik kapsamında, Beyoğlu’ndaki St. Antuan ve Santa Maria kiliselerinin yanı sıra Garajistanbul’da yedi konser verilecek.

Bach Günleri’nin açılışını, 12 ülkenin genç müzikçilerinden oluşan Avrupa Birliği Barok Orkestrası yapacak. Ünlü klavsenci Lars Ulrik Mortensen’in yönettiği orkestra 8 Eylül’de St. Antuan, 9 Eylül’de Santa Maria kiliselerinde vereceği konserde iki ayrı programla sahneye çıkacak. Johann Sebastian Bach’ın yanı sıra oğulları Carl Philip Emanuel, Wilhelm Friedmann, Johann Christian ve kuzeni Johann Bernhard Bach’ın eserlerini seslendirecek.

0 yorum:

Yorum Gönder