16 Eylül 2011 Cuma

'ALTIN SAFRAN BELGESEL FİLM FESTİVALİ' BAŞLIYOR

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ''Su Kültürü'' temasıyla düzenlenecek ''12. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'' bugün kortej yürüyüşüyle başlayacak.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin bugün Köyiçi Meydanı'ndan Misak-ı Milli Meydanı'na kadar yapılacak yürüyüşle başlayacağını, 18 Eylül'e kadar da çeşitli etkinliklerle devam edeceğini söyledi.

Festivalin ilkinin 2000'de düzenlendiğine, organizasyonun her yıl giderek daha da büyüdüğüne işaret eden Aksoy, şunları kaydetti:

''Festivalin ilk gününde kortej yürüyüşünün yapılmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibi ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden, Yunanistan Skydra'dan, Makedonya Ohrid'den, Bulgaristan Nessebar kentinden ve Safranbolu'dan halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. Fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserleri sergileyeceğiz. Çarşının muhtelif kesimlerinde sokak sanatçıları canlı performanslarıyla halkı eğlendirecek. Ata Merkez Sinema Salonu'nda belgesel film gösterimi de yapılacak. Festival meşalesinin yakılmasının ardından organizasyon Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğun gösterisiyle devam edecek.''

Festivalin ikinci günü ''Su Kültürü'' teması kapsamında gezilerin yapılacağına işaret eden Aksoy, ''Safranbolu ve Skydra yöresel yemekleri tanıtılacak. 'Suyun Işında' başlıklı panel düzenlenecek, sergi açılışı yapılacak. Aynı gün Belgesel Film Festivali ve 13. Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklanacak ve törenle ödülleri verilecek'' dedi.

Etkinliğin son gününün doğa yürüyüşüyle başlayacağını anlatan Aksoy, en iyi korunan ve en iyi restore edilen eve plaket çakımının yapılacağı festivalin, şarkıcı İbrahim Erkal'ın konseri ile son bulacağını kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder