26 Ağustos 2011 Cuma

KISA İYİDİR


JCI İstanbul Crossroads 6. Uluslararası Kısa Film Festivali 'Kültürler Arası Diyalog' temalı kısa filmler bekliyor.


JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Festivali ve Yarışması , sabit olarak kültürler arası diyalog ve göç temasını işleyen tek festivaldir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın B.16.0.TGM.0.63.03/185427 sayılı ve 13/10/2008 tarihli yazısı ile de ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduğu ve desteklendiği ifade edilmiş olunan bu festival, film gösterimleri, paneller-seminerler ve ödüllü kısa film yarışmasıyla birlikte üç bölümden oluşmaktadır. Ücretsiz olacak bu gösterimlerde ; kültürlerarası diyalog konusuna dikkat çeken bir çok belgesel, animasyon ve kısa filmler seyirciyle buluşacak.

Festival , aynı zamanda kültürler arasında "sevgi ve anlayış" bağını kurmak ve göçmen sorunlarına bir küresel farkındalık yaratmayı amaçlıyor. JCI İstanbul tarafından bu yıl altıncısı gerçekleşecek olan festival bünyesindeki kısa film yarışmasına, kültürler arası diyalog temalı her tür ( kurmaca, belgesel, animasyon vb) kısa film katılabilir. Festivale film göndermek için son tarih ise 25 Ekim 2011.

Bu yıl festival 5 – 8 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kısa film yarışması sonucunda dereceye giren filmlere de toplam 10,000 TL değerinde Digital Film Academy eğitim çekleri veriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder