15 Haziran 2011 Çarşamba

TÜRK VE ALMAN GENÇLER SİNEMA İÇİN BULUŞTU

Almanya’nın Detmold kentinde devam eden "Get Your Own Picture- Kafandakini Çek" adlı film atölyesi Türk, İspanyol, İngiliz ve Alman gençleri buluşturdu.

Datça Belediyesi ve Kültür & Art inisiyatifi işbirliği içerisinde Detmold'ta gerçekleştirilen atölyelerde değişik kültürlerden gelen gençler birbirlerinin kültürlerini tanıyor. Aradaki farklılıkların, birlikte barış içinde yaşamaya engel olmadığını yine 13 gün boyunca birlikte yaşayarak görüyor.

Gençlik buluşması 7. Detmold’ta Uluslararası Kısa Film Festivali çerçevesinde gerçekleşiyor. Festivalde 60 yönetmenin katılımıyla, tüm dünyadan 300’e yakın kısa film gösteriliyor. Türkiye’den gelen filmlerin yanı sıra Türk gençlerinin de festivalde yer alması ve Alman öğrencilerle birlikte bir atölye çalışması yapması planlanıyor.

Özellikle gençler Detmold Uluslararası Kısa Film Festivali’ne kendi filmleriyle katılıyor ve aynı zamanda dünyadan 300 kadar filmi izlemek ve filmlerin yönetmenleriyle tanışma imkânını buluyor. Film gösterimleri dışında konuyla ilgili gösteriler, deneyimli Alman yönetmenler ve uzmanlar eşliğinde gerçekleşen söyleşilere katılıyor.

Detmold Kısa film festivali esnasında Datça'da yerleşik bulunan “Uluslararası Knidos Kültür Ve Sanat Akademisi”nin bir seramik sergisi yine Türkiye’den çeşitli sanatçıların katılımı ile açıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder