15 Haziran 2011 Çarşamba

ONLARIN HAYATINA MUCİZE BİR EL DOKUNDU

Suça sürüklenerek yasalarla sorun yaşayan çocuk ve gençlerin toplumsal yaşama aktif ve üretken bir biçimde katılmalarına destek olmak amacıyla Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı'nı (TÇYÖV) kuran Güney Haştemoğlu, Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar" programına konuk oldu.

1992 yılında kurduğu Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile çocuk suçluluğunun önlenmesine yönelik çalışmalar yürüten, kapalı cezaevlerindeki çocuklara ve tahliye sonrasında hayata atılan gençlere destek olmaya çalışan bir avukat…

Güney Haştemoğlu, TÇYÖV ile, çocuk suçluluğunu bütünsel bir yaklaşımla ele alarak, çocukların aile üyelerini ve birincil yakın çevrelerini gözlemleyen çalışmaların yürütülmesine öncülük etti. Vakıf aracılığıyla suçu önleyici çalışmalar yürüten Haştemoğlu, cezaevindeki çocuklara sanatsal, eğitsel ve sportif faaliyetlerle destek oluyor. Tahliye sonrası ise çocuklara, psikososyal desteğin yanı sıra danışmanlık ve meslek edindirme hizmetlerinden faydalanma imkanı sunuyor.

Güney Haştemoğlu önderliğinde kurulan TÇYÖV'ün gönüllü eğitim programları kapsamında bugüne kadar 600'e yakın üniversite öğrencisinin, çocuk suçluluğu alanındaki çalışmalara katılımları teşvik edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir kapalı cezaevlerinde 4000'e yakın çocuğun hayatı değişti.

0 yorum:

Yorum Gönder