25 Mart 2011 Cuma

'KAYIP CENNET' SERGİSİ AÇILDI

Türk Telekom'un sponsorluğu'nda dijital medya videolarından oluşan ''Kayıp Cennet'' sergisi, 24 Temmuz'a kadar İstanbul Modern'de ziyaret edilebilecek.

İstanbul Modern'deki serginin açılışı öncesi düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, doğayla ilgili konular üzerinde duran ve endüstrinin çevreye etkilerini inceleyen 21 sanatçının dijital medya ve videolarından oluşan serginin, 24 Temmuz'a kadar açık kalacağını bildirdi.

''Kayıp Cennet'' sergisinin, videolarla insanın doğada bıraktığı izi çarpıcı ve etkileyici bir şekilde sunduğunu ifade eden Eczacıbaşı, sergide, Alpler'de en ufak seste çığ oluşabilecek bir köyden 11 yaşındaki kızın birçok imgeyi içeren çığlığı, ıssız yolda araba çarpmış hayvanlar, denizde kontrol edilemeyen fırtınaya ve Kuzey Kutbu'na yapılan bir keşif gezisi gibi birbirinden farklı konuların yer aldığını kaydetti. Oya Eczacıbaşı, serginin küratörlüğünü Paolo Colombo ile Levent Çalıkoğlu'nun yaptığını söyledi.

Sergi küratörlerinden Levent Çalıkoğlu da sürekli bir küresel felaket senaryosu, krizi ve olasılığıyla yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Japonya'da meydana gelenler, serginin hazırlığında Paolo Colombo ile düşündüklerimizi doğrular nitelikte. Doğa bir güç, teknoloji de belki de bunu alt etmeye çalışan ayrı bir güç. Deprem, tsunami, nükleer tehditleri kapsayan hem de bunu aşan bir alan yaratıyor. Doğa ve teknoloji karmaşık ilişkilerin kaynağıdır. Doğa ile günümüzün teknolojik dünyasıyla sürekli bir çarpışma yaşanıyor. Bu çarpışma sonsuz bir ilişkiler ağı yaratıyor. Birisini tarif ederken diğerini de kullanmak zorunda kalıyorsunuz.''

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder