7 Mart 2011 Pazartesi

GÜMRÜKTEN SATILIK PRADA

Armani, Versace, Channel ve Dior güneş gözlükleri 25 TL, Swatch, Armani, Omega, Cartier kol saati 6 TL, Gucci, Prada mont 20 TL... Mağazalarda fiyatları bin liraların üzerinde olan bu ürünler taklit değil gerçek, üstelik de yasal yollardan satılıyor. Nerede mi? Gümrük ve kaçakçılık mevzuatına göre tasfiyelik hale gelen eşyaların satışını yapan TASİŞ’te...

Son dönemde perakende satışta atağa geçen TASİŞ, ucuza lüks tüketimin yeni adresi haline geldi. İstanbul, Edirne ve Ankara’da bulunan mağazalarında perakende satış yapan TASİŞ’te dünyaca ünlü markaların ‘sudan ucuz’ fiyatlarını pahalı bulanlara bile alternatif var. Mağazalarda ünlü markaların taklitleri ise 50 kuruştan başlayan fiyatlara satılıyor.

Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TASİŞ) perakende mağazalarında satışta 3 bine yakın çeşit ürün bulunuyor. Ürünler arasında, oyuncaktan tıbbi cihazlara, cep telefonlarından televizyonlara, vites topuzundan tohumlara kadar yok yok. Satıştaki ürünler arasında en çok dikkat çekenler ise dünyaca ünlü markalara ait ürünler ve taklitleri. TASİŞ Ankara Şube Müdürü Sarıgül Gül, “Mağazaların en üst tabakadan alt tabakaya kadar her kesimden müdavimi var. Günün her saati çok yoğunuz” diyor.

İstanbul mağazası yetkilileri de birçok esnafın TASİŞ’e uğramadan dükkân açmadığını söylüyor. TASİŞ perakende satışı Türkiye geneline yaymak için çalışma başlattı. Hedef, esnafla güçbirliği oluşturmak ve bayilik vermek. TASİŞ yetkilileri, çalışma kapsamında epey yol kat ettiklerini açıklıyor.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder