12 Ocak 2011 Çarşamba

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİN BİLİM DERGİLERİ

İnönü Üniversitesi fakülte ve meslek yüksekokulları tarafından hazırlanan ve bilim adamlarının ulusal ve uluslararası nitelikteki makalelerinin yer aldığı 7 derginin Türkiye'nin bilim hayatına büyük katkılar sunduğu bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Tıp, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar ve Tasarım, İlahiyat ve Hukuk Fakülteleri ile Sağlık Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan dergiler, ciddi bilimsel yayın olmanın yanında, aynı zamanda bilimsel yayınlara kaynak oluşturduğu belirtildi.

Tıp Fakültesi Dergisi'nin, 1994 yılında yayın hayatına başladığı, en son 2010 yılında dördüncü sayısını yayınlayarak 17. yılını bitiren derginin yayın dilinin Türkçe ve İngilizce olduğu kaydedildi.

Dergide, tıp bilimlerinde yayın etiğine uygun şekilde yapılan orijinal araştırmaları, olgu sunumlarını, editöre yazılan kısa bildiri ve derlemelerin yer aldığı ifade edildi.

Eğitim Fakültesi Dergisi'nin de eğitimde kuram ve uygulama alanlarına yönelik, eğitim alanına katkıda bulunan özgün araştırma makalelerini, denemeleri/derlemeleri ve çevirileri yayınlayan hakemli bir dergi olduğu belirtildi.

Akademik Yaklaşımlar Dergisi'nin ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından çıkarılan uluslararası hakemli bir e-dergi olduğu aktarıldı.

İlahiyat Fakültesi Dergisi'nin ise yılda iki kez yayınlandığı, dergide ilahiyat ve sosyal bilimler alanlarına katkıda bulunan özgün araştırma makaleleri, literatür incelemeleri, kitap tez ya da toplantı tanıtımları, çeviri, bilimsel mülakat, edisyon kritik gibi akademik çalışmaların yer aldığı anlatıldı.

Hukuk Fakültesi Dergisi'nin haziran ve aralık aylarında çıktığı, dergide yer alan makalelere İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesinin web sayfasından elektronik ortamda ulaşılabildiği kaydedildi.

Sanat ve Tasarım Dergisi'nin ise Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin 2010 yılının Ağustos ayından itibaren yayımlanmaya başladığı aktarıldı.

Sanat ve Tasarım Dergisi'nin fakülte öğretim elemanlarının yanı sıra tüm sanat, tasarım, peyzaj tasarım, peyzaj planlama gibi konularda çalışmalar yapan araştırmacıların ilgili konularda orijinal araştırma ve derleme türünde çalışmalarını kamuoyuna duyurmayı amaçladığı belirtildi.

Sağlık Meslek Yüksekokulu Dergisi'nin de yılda iki kez yayınlandığı, hakemli ve ulusal bir dergi olduğu aktarıldı.

HABERLER

2 yorum:

exhorder dedi ki...

inönü üniversitesinin bütün programlarının anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesinden herhangi bir farkı yok, kalite ve nitelik açısından. ezik büzük üniversiteleri kalkındırmak meşhur oldu son zamanlarda.

exhorder dedi ki...

güzel.

Yorum Gönder