20 Ocak 2011 Perşembe

ESENLER “CAZ”LA BULUŞTU

senler ilçe olduğundan bu yana ilk kez bir caz konserine ev sahipliği yaptı. Kültür elçileri olarak dünyayı dolaşan Amerikalı müzik topluluğu Trio Chicago & Friends (Chicago Üçlüsü ve Dostları) Esenler'de konser verdi.

Esenler Belediyesi uyguladığı fiziki ve sosyal projelerle bir taraftan ilçenin çehresini değiştirmeye çalışırken, bir taraftan da uyguladığı kültürel projelerle kabuğunu kırmanın gayretinde. Esenler'i en çok kültür tüketen ilçelerden biri yapmak için projeler üreten Esenler Belediyesi, bu amaç doğrultusunda dün bir ilke daha imza attı. Esenler, tarihinde ilk kez bir caz konserine ev sahipliği yaptı.

Bugüne kadar Çin'den Venezuela'ya, Mısır'dan Avustralya'ya kadar çok sayıda ülkede konser veren ve Gershwin, Ellington, Bernstein, Copland, Cole Porter, Pat Metheny ve İrving Berlin gibi efsanevi Amerikalı bestecilerin eserlerini seslendiren grup, Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gösterdikleri performansla da dinleyicilerden tam not aldı. Grubun Türk asıllı soprano Suna Avcı'nın "Üsküdar'a Giderken Aldı Da Bir Yağmur" türküsünü seslendirmesi salonu dolduranlardan büyük alkış aldı.

HABERLER

0 yorum:

Yorum Gönder