28 Aralık 2010 Salı

AKBANK SANAT'TA HAZERFEN KONSERİ

Hazerfen Ensemble müzik grubu, Aralık ayında iki farklı etkinlikle Akbank Sanat'ta müzikseverlerle buluşuyor.

Hazerfen Ensemble müzik grubu, ilk olarak bugün saat 20.00’de “The Fifth Element/Beşinci Element” adını taşıyan konseriyle dört bestecinin eserlerinin Türkiye prömiyerlerinin gerçekleştirecek. Topluluk, 29 Aralık  2010, Çarşamba günü saat:14.00’te ise, “The Fifth Element: Canlı performans sanatçılarıyla elektronik müzik. Nasıl? Neden?”  isimli bir panel gerçekleştirecek.

Kemanda Ellen Jewett, keman ve viyolada Özcan Ulucan, viyolada Ulrich Mertin, besteci Micheal Ellison, piyanoda  Müge Hendekli, perküsyonda Amy Salsgiver’den oluşan Hazerfen Ensemble konserde Karen Tanaka, Franghez Ali Zadeh, Ed Bennett, Steve Reich’in eserlerinin Türkiye prömiyeri yapacak. Bu ilginç konserde, en fazla dört sanatçıyla hayat bulacak eserlere her biri öncesinde elektronik öğelerle, bestecisi tarafından tasarlanan ve hazırlanan CD kayıtları eşlik ediyor. Canlı akustik enstrümanları bir şekilde güçlendirmek amacıyla yapılan kayıt dört sanatçıya beşinci element olarak programa renk katacak.

Hazerfen Ensemble’in “The Fifth Element: Canlı performans sanatçılarıyla elektronik müzik. Nasıl? Neden?”  başlıklı paneline ise, Michael Ellison, Özcan Ulucan, Erhan İmayhan, Ulrich Mertin, Reuben Delautour konuşmacı olarak katılacak. Panelde bestecilerin canlı akustik eserlerini güçlendirmek için elektronik öğeleri nasıl kullandığını, “canlı ses işleme” ile “banttan” parçalar arasındaki farklılığı ve sonrasında sergilenecek performansta ne tip teknik ve özel müzikal zorluklarla karşılaşıldığı paylaşılacak. Hazerfen Ensemble’ın The Fifth Element projesinden birçok farklı örnekler üzerinden aktarılacak bilgiler müzikseverlere farklı bir deneyim yaşatacak.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder