28 Aralık 2010 Salı

TEKNOGİRİŞİMCİYE 30 MİLYON DOLAR DESTEK

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 30 milyon lira bütçe kullanarak bu yıl 300 genç teknogirişimciyi destekleyecek. Bakan Nihat Ergün, Teknogirişim Sermaye Desteği Programı için başvuru süresinin sona erdiğini, 2011 yılı için 776 genç girişimcinin 100 bin liralık hibe desteğinden yararlanmak amacıyla başvurduğunu bildirdi.

Bakan Ergün, yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak, Türkiye’nin teknoloji kapasitesini artırmaya büyük önem verdiklerini ifade etti. Teknoloji kapasitesi derken, teknoloji kullanma kadar, teknoloji üretmeye de vurgu yaptıklarını belirten Ergün, 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yaparak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu hedeflere ulaşmak için, Türkiye’nin üretim yapısı içinde ileri teknolojili ve yüksek katma değerli ürünlerin payını artırmak gerektiğini vurgulayan Bakan Ergün, şunları söyledi:

“Bakanlığımızın programları içinde en çok önemsediğimiz programlardan birisi de Teknogirişim Sermayesi Desteği programıdır. Zira bu program, ülkemizin iki önemli sorunu olan yenilikçilik ve girişimciliğe aynı anda cevap üretmektedir.”

NTVMSNBC – AA

0 yorum:

Yorum Gönder