23 Aralık 2010 Perşembe

A.Ü. KEMOTERAPİ MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde kurulan Kemoterapi Ayakta Tedavi Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yeni açılan merkezle hastaların tedavi sürecinde fiziki bakımdan evlerindeymiş gibi rahat ettirileceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Koçak, 4 aylık bir çalışmanın ardından açılan kemoterapi ayakta tedavi merkezinde hastaların tedavi sürecinde en azından fiziki şartlar bakımından evlerindeymiş gibi rahat edeceğini söyledi.

Kemoterapi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Salim Başol Tekin, hastalığın tedavisi kadar ilaçların hazırlandığı ortamın da önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tekin, “Tedavi sürecinde ortamın güvenliğini sağlamak önemlidir. Normalde ilaçlar çeşitli şekillerde solunum havasına karışabilmektedir. Hazırlayan kişinin veya personelin üzerine bulaşarak zaman içerisinde başka problemlere yol açabiliyor. Merkezi hazırlama birimi sayesinde, çalışanlar ve hastaların toksik olan ilaçlara maruz kalması ve dozlama sırasında oluşabilecek hatalar önemli oranda azalmış olacak” diye konuştu.

ERZURUM GAZETESİ

0 yorum:

Yorum Gönder