23 Aralık 2010 Perşembe

İŞ SANAT'TA 100 NURİ İYEM

Türk resim sanatında kendi ekolünü oluşturmuş ender sanatçılardan biri olarak kabul edilen Nuri İyem’in (1915-2005), çeşitli kişi ve kuruluşlara ait koleksiyonlarda bulunan binlerce eseri arasından seçilen 100 yapıtı, 24 Aralık'ta İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergide bir araya geliyor. Sergide, izleyici derinden kavrayan yapıtları, örnek sanat yaşamı, sanat felsefesi, girişimleriyle yaklaşık 1940’lardan bu yana hemen her dönemde adından söz ettiren, Türk resim sanatının efsane ustaları arasında yer almayı başaran Nuri İyem’in eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatın halktan kopuk olarak yapılamayacağını savunan, resmin insanlarla buluştuğu ölçüde değer kazandığına, canlı bir organizmaya dönüştüğüne inanan sanatçının soyut eserlerinden kadın yüzlerine, nü’lerinden göç resimlerine, natürmortlarından gerçek insan portrelerine 100 tablosu bu sergide yan yana görülebilecek.

Yaşamını hiçbir kurum veya kuruluşa bağlı olmadan bağımsız bir sanatçı olarak sürdüren İyem’in, 65 yılı aşan üretim süreci sonunda bini aşkın koleksiyonda yer alan, sayıları 2 bin 600’ü aşan yapıtları, yaşamın büyük bir bölümünün tuval başında geçirdiğinin ve resmi hayatının merkezine koyduğunu kanıtlıyor.

“100 Koleksiyondan 100 Nuri İyem” sergisi 24 Aralık 2010 - 19 Şubat 2011 tarihleri arasında İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde,  ardından 2 Mart- 16 Nisan 2011 tarihleri arasında İş Bankası İzmir Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder