18 Aralık 2010 Cumartesi

TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Teknoloji Ödülleri’ dün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 4 farklı firma ölçeği ve 2farklı kategoride belirlenen 27 finalist arasında büyük ödüle VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları layık görüldü.

Mikro Ölçekli Ürün Kategorisi’nde Digital Planet-D.T.P. Bilgi İşlem İletişim, Küçük Ölçekli Ürün Kategorisi’nde Baykar Makine, Küçük Ölçekli Süreç Kategorisi’nde Sobee Yazılım, Orta Ölçekli Ürün Kategorisi’nde Anadolu Motor, Orta Ölçekli Süreç Kategorisi’nde Teknodrom Robotik ve Otomasyon, Büyük Ölçekli Ürün Kategorisi’nde Arçelik ve Büyük Ölçekli Süreç Kategorisi’nde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları ödüllendirildi.


Törende konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Nüket Yetiş, finale kalan 27 yarışmacının yüzde 96’sının TÜBİTAK’a uğramış olduklarını belirterek, “Biz akademik Ar-Ge’ye yüzde 10 destek veriyoruz. Teminat da istemiyoruz. Bunun yanı sıra yurtdışından Türkiye’ye gelmek isteyen yatırımcılara da destek veriyoruz. Bizim para sorunumuz yok. Yeter ki gerçekten Ar-Ge’si olan projeler ile bize gelin” dedi. 2004 yılından bu yana TÜBİTAK’ın bütçesinin 150 milyon TL’den günümüzde 950 milyon TL’ye çıktığına dikkat çeken Yetiş, “Şimdi sıra önümüzdeki 2011- - 2016 yıllarını planlamakta” diye konuştu.

VATAN

1 yorum:

Devremülk dedi ki...

Evet bu ödüller gerçekten ülkemiz için çok iyi adımlar

Yorum Gönder