18 Aralık 2010 Cumartesi

BEYOĞLU İSTİKLAL CADDESİ YILBAŞI İÇİN HAZIR

İstiklal Caddesi, Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği'nin "2011 Yılbaşı Işıklandırma Projesi" kapsamında süslendi.

Yılbaşı coşkusunun en yoğun yaşandığı Taksim-Tünel arası, proje kapsamında çeşitli renk ve güçlerde 68 bin 412 ampulle ışıklandırıldı.

Çam ağaçları ve defne yapraklarıyla süslenen nostaljik tramvay da "Doğa İçin Çal" müzik grubunun performansı eşliğinde Tünel-Taksim arasında geçiş yaptı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yeni yıla sayılı günler kala gerçekleştirilen ışıklandırma projesinin tanıtımı dolayısıyla İstiklal Caddesinde düzenlenen törende, Beyoğlu ve İstiklal Caddesinin sadece İstanbulluların, ülke vatandaşlarının kullandığı bir yer değil, aynı zamanda bir dünya merkezi ve kültürlerin buluşma noktası olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Nizam Hışım da Beyoğlu Belediyesinin katkılarıyla böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Demircan ve Hışım, butona basarak caddenin ışıklarını yaktı. Bu sırada "Doğa İçin Çal" grubu da "Beyoğlu'nda gezersin" adlı şarkıyı seslendirdi.

CNN TÜRK

1 yorum:

alperatabay dedi ki...

şimdi istanbul'da olmak vardı...

Yorum Gönder