11 Aralık 2010 Cumartesi

ALTIN YOLLAR'DA BALKAN RÜZGARI

Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen Altın Yollar İstanbul Dünya Müzikleri Festivali kapsamındaki bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.

İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde bugün saat 20.30'da düzenlenen konserde, Makedonya’dan Çingeneler Kraliçesi Esma Redzepova & Koçani Orkestar, savaşın acımasızlığına müzikle dur deme cesaretini gösteren Bosnalı grup Mostar Sevdah Reunion, Bulgar klarnet ustası İvo Papasov & Wedding Band, “sevdalinka”  şarkılarının Kosovalı temsilcisi Suzan Kardeş ve Bekriya Band ile birlikte aynı sahnede yer alacaklar. Esma Redzapova, her yıl yüzlerce yardım konseri veren, UNICEF tarafından ödüllendirilen bir sanatçı, ırkçılığa ve etnik ayrımcılığa karşı sürdürdüğü mücadele ile 2002 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Savaş sırasında yaptıkları kayıtlarla adını duyuran Bosnalı grup Mostar Sevdah Reunion da bugün artık tüm dünyada tanınıyor. Grubun müzikal geçmişlerindeki çeşitlilik ve bireysel virtüözlükleri ile önemli festivallerin baş konukları arasında yer alıyor.

Altın Yollar ,geçmişten geleceğe uzanan sanatsal yolculuklar, Jules Verne’in izinde Karadeniz, Piri Reis’in Akdeniz Rotası ve Evliya Çelebi’nin Balkanlar’daki ayak izlerini süren  bir poje.

Altın Yollar projesi içinde yer alan fotoğraf sergisi 1 Aralık’tan beri, Sanat Limanı’nda sanatseverlerle 26 Aralık’a kadar buluşmaya devam ediyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri arasında yer alan ve Özdem Petek’in küratörlüğünde gerçekleşen Altın Yollar projesi, “Sanatçılar modern çağın seyyahlarıdır” fikriyle yola çıktı ve geçtiği her şehirde büyük ilgi gördü. Her yolculukta bir yazar, bir fotoğrafçı, bir karikatürst, bir belgesel ekibi ve müzik gruplarının oluşturduğu sanatçı ekipleri yer aldı.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder