11 Aralık 2010 Cumartesi

ODUN DIŞI ÜRÜNLER ORMAN KÖYLÜSÜNE UMUT VERİYOR

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silifke Keşlitürkmenli Köyünde 25 bin defne, 2 bin alıç, 2 bin adette sumak fidanı dağıttı.

Bozuk orman alanlarının rehabilitasyonu kapsamında, 2003 ve 2009 yılları arasında 100 bin hektar alanda yapılan çalışmanın 10 bin hektarını odun dışı orman ürünlerine yönelik gerçekleştirdiğini belirten Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Akdeniz iklim kuşağında bulunan Mersin'de odun dışı ürün veren türler olan Kekik, Biberiye, Harnup ve Defne gibi ürünlerin yoğun bulunduğunu söyledi.

Yapılan çalışmalarla Mersin'de 100 bin hektar potansiyel saha olduğunu belirten Gözükara, "Bugüne dek bu sahalarımızda kontrolsüz ve bilinçsizce hayvan otlatması yapılıyordu. İçerisine girdiğimiz süreçte bu ürünlere dış pazarlardan çok ciddi talepler gelmeye başlarken, önemli miktarda döviz girdisi sağladı. 2006 yılından itibaren yaptığımız odun dışı ürünlere yönelik çalışmalarımızda 2 milyon fidan dikildi. Bu sayede artık bölgemize odun dışı ürünleri işleyen fabrikalar kuruldu. Bizim çalışmalarımızın yanında vatandaşlarımızın da tapulu arazilerine bu türlerle tesis etmeleri için fidan dağıtımlarımız kesintisiz devam etmektedir" dedi.

STAR

0 yorum:

Yorum Gönder