21 Ekim 2010 Perşembe

KARİKATÜR OSCAR’LARI VERİLDİ

Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödülleri önceki gün düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yarışmanın birincisi, Filistin sorununu ele alan karikatürüyle Ahmet Öztürklevent oldu.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na bu yıl 73 ülkeden 865 karikatürist 2 bin 559 eserle katıldı. Kanada’dan Terry Mosher’in başkanlığını yaptığı seçici kurulda, Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel ile Fransa’dan Odie Consell, Portekiz’den Cristina Sampaio ve Kırgızistan’dan Kanybek Turumbekov yer aldı. Kazananlara ödülleri önceki gün Hilton Convention Center’da düzenlenen törenle verildi. Korhan Abay’ın sunduğu törene medya, siyaset, sanat ve iş dünyasından seçkin isimler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, “Aydın Doğan Vakfı Uluslararası Karikatür Yarışması dünyanın her tarafından yükselen seslerin duyulmasına 27 yıldır olanak sağlıyor. Yarışmamız bir ifade özgürlüğü platformu olmakla da ünleniyor” dedi. Hüseyin Çelik ise, “Bu yarışma Türkiye’nin uluslararası alanda tanınması açısından büyük bir öneme sahip. Kurumsal hale gelen yarışmanın kesintisiz devam etmesi hem sanata ve kültüre verilen destek açısından hem de Türkiye’nin uluslararası tanıtımı açısında çok önemli bir etkinliktir” diye konuştu.

Yarışmayı 2008’de de kazanan Ahmet Öztürklevent, Filistin sorununu ele aldığı karikatürüyle bu yılın birincisi oldu. Öztürklevent’e ödülünü Aydın Doğan ile Hüseyin Çelik verdi. Yarışmanın ikincisi Rus Sergei Bobylev ise ödülünü Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Sema Işıl Doğan’dan, 3’üncü olan Kürşat Zaman ise Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’ten aldı.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder