16 Ekim 2010 Cumartesi

İNSANIN İÇİNİ ISITAN SERGİ AÇILDI

İstanbul’da Beyoğlu Kültür Sanat Galerisi’nde açılan "Çini Bahçesinde Nevbahar"adlı sergideki eserler soğuk ve yağmurun hüküm sürdüğü şu günlerde insanın içini ısıtıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çini Ana Sanat Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sitare Turan Bakır atölyesi öğrencileri ve bazı Kütahyalı çini sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi 24 Ekim 2010 tarihine kadar açık kalacak. Sergi, seher vakti açan güller ve bahar çiçeklerini konu alıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çini Ana Sanat Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sitare Turan Bakır, sergide 10 yıllık zevkli ve heyecanlı bir çalışmanın ürünlerinin yer aldığını belirterek ’’Sergimizde çini ve seramik sanatlarında tasarım olgusuna genel hatlarıyla değinmek istedik. Kütahya çini ustaları Sıtkı Olçar ve İsmail Yiğit’e çini sanatına verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.

Sergi, daha sonra Ahmet Misbah Demircan tarafından kurdele kesilerek açıldı ve davetlilerce gezildi.

Çini, minyatür, hat, tezhip ve ebru sanatlarından 80 eserin bulunduğu sergiyi gezen ve öğrencilerden eserler hakkında bilgi alan Başkan Demircan, Sitare Turan Bakır ile sergide eseri olan öğrencilerini emeklerinden ve sanatlarından dolayı kutladı.

HABER OKU

0 yorum:

Yorum Gönder