4 Ekim 2010 Pazartesi

AĞRI DAĞI EFSANESİ, İSHAK PAŞA SARAYI'NDA SAHNELENDİ

"5. Uluslararası Ağrı Dağı Efsanesi Festivali" kapsamında Yaşar Kemal'in aynı adı taşıyan romanından Çetin Işıközlü tarafından sahneye uyarlanan 'Ağrı Dağı Efsanesi' operası, İshak Paşa Sarayı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Gürcistan Devlet Senfoni Orkestrası'nın da hazır bulunduğu operada, Ankara ve İstanbul Devlet Opera sanatçıları sahne aldı.

Opera öncesi davetlilere hitap eden Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, misafirlerini Ağrı'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Operanın İshakpaşa Sarayında sahnelenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Huzur ve güvenin egemen olduğu, Ülkemizin çatısı konumundaki Ağrı Dağı eteklerinde ve mimarimizin en önemli eserlerinden olan İshakpaşa Saray'ında sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Türk Edebiyatı'nın ünlü romancısı Yaşar Kemal'in 'Ağrı Dağı Efsanesi' romanından operaya uyarlanan bu eserini seyretmekten hepinizin büyük keyif alacağına yürekten inanıyorum. İçinde bulunduğumuz bu muhteşem anıt yapıda eserin sergileniyor olması benim için ayrı bir sevinç kaynağıdır" dedi.

İshakpaşa Sarayının bölgenin olduğu kadar ülkenin de tek yapı mimari eserlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, "İshakpaşa Sarayı'nın işlevselliği, yaşanabilir bir mekâna dönüşmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu gece burada bulunmamız bu işlevselliğin en önemli göstergesidir. İlimizin tanıtılmasında önemli bir yere sahip olan İshakpaşa Sarayı, aynı zamanda icra edilen organizasyonlara da yapısı itibariyle ayrı bir anlam katmaktadır. İcra edilen eserler için İshakpaşa Sarayı çok önemli bir dekor ve çok önemli bir sahnedir" şeklinde konuştu.

Yaklaşık üç saat süren opera izleyenlere güzel saatler yaşattı. Program sonunda Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, sanatçılara plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder