4 Ekim 2010 Pazartesi

PHİLSA'DAN HAYVAN BARINAKLARINA YARDIM

Philsa, son iki yıldır arındırılmış yemek atıkları ve yemek fazlalıkları ile hayvan barınaklarındaki bakıma muhtaç hayvanların yiyecek ihtiyacını karşılıyor.

Özel kaplar içinde, soğuk depolarda muhafaza edilen yemekler her hafta, 2 bin 500'den fazla hayvanın yaşadığı Şopen Gazi Hayvan Barınağı'na gönderiliyor. Philsa çalışanlarının inisiyatifinde 2008 yılında başlatılan proje kapsamında 2009 yılı sonuna kadar yaklaşık 46 ton yemek hayvan barınağına gönderildi. Hayvan Barınağına yiyecek yardımı projesi 2010 yılında da düzenli bir şekilde sürdürülüyor.

Yiyecek yardımı faaliyeti, İzmir Torbalı'daki fabrika içinde sistematik bir çalışma sonucunda hayata geçiriliyor. Arındırılma işleminden geçen yemek atıkları ve yemek fazlası özel kaplar içerisinde toplanarak soğuk hava depolarında uygun ortamlarda saklanıyor. Yiyecekler koliler halinde, Gaziemir Belediyesi'nin bu iş için özel olarak tahsis ettiği araç ile çoğu sakat, özürlü, hastalıklı olan 2 bin 500'den fazla köpeğin yaşadığı Şopen Gazi Hayvan Barınağı'na gönderiliyor. Bu yöntemle haftada yaklaşık 300 ila 400 kilogram arasındaki arındırılmış yemek atığı ve yemek fazlası barınaklardaki hayvanlara ulaştırılıyor.

Proje kapsamında 2008 yılında, 20 ton 600 kilo; 2009 yılında ise 25 ton 100 kilo yemek barınaklara gönderildi. Çalışma 2010 yılında da düzenli bir şekilde sürdürülüyor.

Philip Morris / Sabancı Kurumsal İletişim Müdürü Selda Susal proje ile ilgili olarak, "2 yıl önce çalışanlarımızın inisiyatifinde başlayan Hayvan barınaklarına yiyecek yardımı projesi çalışanlarımızın benimsemiş olduğu sosyal sorumluluk anlayışının en somut örneklerinden biridir. Projemiz taşıdığı sosyal sorumluluk boyutunun dışında, atık yönetimi konusunda da güzel bir örnek teşkil etmektedir. Binlerce hayvanın bizim sağladığımız yiyeceklerle karınlarının doyduğunu bilmek bizi oldukça motive ediyor. 4 Ekim Dünya Sokak Hayvanları Günü. Diliyoruz ki, daha fazla şirket bizim çalışmamıza benzer çalışmalar yapar ve hayvan barınaklarının en temel ihtiyaçlarından biri olan gıda ihtiyacına katkı artar" dedi.

Doğayı Hayvanları Koruma Derneği Başkanı ve Şopen Gazi Hayvan Barınağı Sorumlusu Nebiha Deprem ise, "Philsa'nın bu anlamlı çalışması sayesinde yardıma muhtaç, sakat, hasta, evden atılmış, sahipsiz 2500'den fazla hayvanın yiyecek ihtiyacı karşılanıyor. Bu çok büyük bir katkı. Philsa, yiyecek yardımını iki yıldır çok düzenli ve sistematik bir şekilde gerçekleştiriyor. Yiyecek yardımı dışında Philsa çalışanları zaman zaman barınağımızı ziyarete ederek buradaki hayvanlarla yakından ilgileniyor, sevgilerini paylaşıyorlar. Bu girişim için hem Philsa'yı hem de çalışanlarını gönülden tebrik diyorum. Bu projenin bölgemizdeki diğer kuruluşlara da örnek olmasını diliyor, Philsa'ya teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder