14 Eylül 2010 Salı

RANA'YA DURMAK YOK

Almanya'da gençler ritmik jimnastikte son yıllarda elde ettiği büyük başarılarla adından söz ettiren “Altın kız” Rana Tokmak (14), yeni şampiyonluklar için çalışmalarına devam ediyor. Ritmik Jimnastik'te kendi yaş kategorisinde 2008, 2009 ve 2010 Almanya Şampiyonu olarak altın madalyaya kazanan Türk kızı, sıkı bir antrenman programıyla önümüzdeki turnuvalara hazırlanıyor.

Ağustos ayı içerisinde önce tekler disiplininde Avusturya'da, ardından grup disiplinine yönelik Polonya'da Uluslararası Jimnastik Federasyonu'nun düzenlediği eğitimlere katıldı. Lastik kız Rana bu yıl içinde şu ana kadar toplam 16 uluslararası organizasyonda Almanya'yı temsil etme hakkını elde ederken, 2011 yılının kendisi için çok önemli olduğunu kaydetti. Önümüzdeki yıl tekler kategorisi dışında grup disiplininde de yarışmaya karar veren Rana, iki kat daha fazla çalışarak yeni başarılara imza atmak istediğini belirtti.

Sporun yanı sıra okulda da başarılı olan ve sekizinci sınıfa giden Rana Tokmak, dersleri dışında haftada 40 saatlik bir çalışmayla formunu koruyor. Yeni başarılar için bu temponun şart olduğunu söyleyen altın kız Rana, Almanya Gençler Milli Takımı'nın 2011 yılında kaptanlığı için de aday gösteriliyor. Rana bu gelişme üzerine önümüzdeki yıl World Cup serisi, Grand Prix, Beyaz Rusya Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri başta olmak üzere bir çok önemli şampiyonada takım kaptanı sıfatıyla Almanya'yı temsil edecek.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder