2 Eylül 2010 Perşembe

KARŞIYAKA’DA SANAT ŞÖLENİ

Karşıyaka Festivali ile Uluslararası Dans Festivali’ni birleştiren Karşıyaka Belediyesi, doyumsuz bir sanat şöleni için geri sayıma başladı. Birbirinden, ünlü sanatçılar ve dansçılar 15-18 Eylül tarihleri arasındaki şenlikte sahne alacak.

Geleneksel hale gelen ve birbirinden farklı sanat etkinlikler ile sanatseverlere doyumsuz anlar yaşatan 6. Karşıyaka Festivali 15 Eylül’de kapılarını açacak. üç gün boyunca halk konserleri, söyleşiler, paneller, sergiler ve spor karşılaşmaları sunulacak. 16 Eylül akşamı, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda ünlü sanatçı Volkan Konak ücretsiz sahne alacak.

Aynı tarihlere denk getirilen Karşıyaka Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Dans Festivali de tüm İzmirlileri dansa doyuracak. Uluslararası Dans Festivali’ne 14 ülkenin Dans Şampiyonu dansçıları katılacak. Ekipler, Dünya Şampiyonu olmak için yarışacak. Festivale uluslararası dans otoritelerinden oluşan jüri eşlik edecek. Festivalin en önemli konuğu ise Rus Dans Grubu TODES olacak. Dünyanın pek çok ülkesinde gösterilere çıkan ve özel bir seyirci kitlesine sahip olan TODES Grubu, İzmir’de ilk kez sahne alacak. 18 Eylül’deki müthiş final gecesi KRAL TV ekranlarından tüm dünyada 91 ülkede naklen yayınlanacak.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder