20 Temmuz 2010 Salı

D-MARİN TURGUTREİS 6. KLASİK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

D - Marin Turgutreis 6. Uluslararası Klasik Müzik Festivali İdil Biret'le açıldı. Biret'e şef Grzegorz Nowak yönetiminde dünyaca ünlü İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

‘Müzikte Romantizm’ ana temalı festivalin açılışında Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akman Devlet Opera Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. Akman; ''Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nı kuran; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nun restorasyonu ve kurumsal sponsorluğunu üstlenen, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri’ne enstrüman bağışı gibi etkinliklerle farklı alanlarda klasik müziğe destek veren Doğuş Grubu, sosyal sorumluluk destek projelerine bu yıl bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda, 6. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali konserlerinin tüm geliri, Tohum Otizm Vakfı ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Vakıf’ta öğrenim gören çocuklara eğitim materyali sağlanması ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı için kullanılacak'' diyerek katkıda bulunacaklara teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) üyeliği kabul edilen festival bu coşkuyla açıldı. getirmek ve klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl 19-20/ 22-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival bugün Fazıl Say ve arkadaşlarıyla devam ediyor. Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say  bu yıl da sanatçı arkadaşlarıyla birlikte çok özel bir konsere imza atacak. Cihat Aşkın (Keman), Çağ Erçağ (Viyolonsel), Tolga Salman (Bandoneon), Güvenç Dağüstün(Bariton), Burcu Karadağ (Ney),  Efdal Altun(Viyola), Sevil Ulucan (Keman), Iraz Yıldız (Piyano) ve Berfin Aksu’nun (Keman) Fazıl Say’a eşlik edeceği konserde, Nihavend Longa’dan Macar Dansları’na, Katibim’den Summertime’a kadar müzikseverlerin beğenisini kazanmış birçok esere yer verilecek.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder