1 Temmuz 2010 Perşembe

TAPU İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM

Tapu işlemlerinde en kolay ve güvenli dönem 2012 yılında. Gayrimenkuller üzerindeki tüm işlemler elektronik posta ya da cep telefonu mesajı ile bildirilecek. Tapu müdürlüklerindeki uzun kuyruklar, yerini randevulu sisteme bırakacak. Daha da önemlisi, gayrimenkul güvenliği sağlanacak. Tüm bunları TAKBİS yapacak, yani Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Projesi. Projenin üçüncü ve son etabı için imzalar atıldı.



TAKBİS, yılda 7 milyonu bulan tapu işlemlerini, tamamen elektronik ortama taşıyan bir sistem. Ve akıllı bir sistem.

Yani, TAKBİS her şeyden önce gayrimenkul güvenliğini sağlayacak. Hem tapu işlemi yapanın, hem de işlemi yaptıranın kötü niyetine karşı emniyet olacak.

Çünkü gayrimenkul üzerinde yapılan tüm işlemler sahibine, cep telefonu mesajı ya da elektronik posta ile bildirilecek. Geçmişte yapılan hataların dolayısıyla mağduriyetlerin ortadan kalkmasını sağlayacak.

Tapu dairelerindeki uzun kuyrukların yerini randevu sistemi alacak. Yurtdışından tapu işlemi yapmak için konsolosluğa gitmek yeterli olacak.

TAKBİS sadece gayrimenkul sahiplerinin değil, devlet kurumlarının da işlerini kolaylaştıracak.

Belediyeler, Maliye, Emniyet, Mali Suçları Araştırma, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı, tapudaki kayıtlara elektronik ortamda kolaylıkla ulaşacak.

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder