7 Haziran 2010 Pazartesi

NEMRUT GÖLÜ TEMİZLENDİ

Öğrenciler, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Bitlis’in Tatvan ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki dünyanın 2. büyük krater gölü olan Nemrut krater gölünde Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte temizlik yaptı.

Nemrut’a yapılan temizlik çalışmaları hakkında gazetecilere açıklama yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, insanların çevre temizliği açısından üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Nemrut’un, dünyanın 2. büyük krater gölü olduğunu, buranın daha güzel değerlendirilmesi ve bakımının yapılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dünya Çevre Günü nedeniyle, burada bir temizlik programı düzenledik. Bu alanımız piknikçiler tarafından biraz hor kullanılıyor. Nemrut krater gölünde yaklaşık 100 arkadaşımız temizlik çalışması yaptı. Bitlis Valiliği ve Tatvan Kaymakamlığı olarak, temizlik çalışmalarına destek verdik. Öğrencilerimizi de buraya, çevreyi tanımaları ve öğrencilerde çevre koruma bilincinin oluşması için getirdik. Güzel bir gün geçirdiklerine inanıyorum. Yaklaşık 30 arkadaşımız buraya bir tırmanış gerçekleştirdi. Bunlarda buranın ayrı bir yönünü vurgulamak istedi. Kimsenin çevreyi kirletmemesini istemiyoruz. Buraya gelen insanlar, çöpünü götürmek zorunda. Bunun dışında diğer temizliği biz yapabiliriz. İnsanlarımızın çöplerini burada bırakmamasını istiyoruz. Yüzlerce insanın kirlettiği yeri temizlemek için ayrıca bir para harcıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı. Kısıtlı imkanlar içinde her gün buraya kamyon ve eleman gönderip, temizlik yapmamız imkansız."

Yılmaz, "Nemrut’ta gelen herkes burası için cennet gibi bir mekan diyor. Fakat ağaçların altında çöpleri gören insanlara, cenneti izah edemezsiniz. Zaman zaman temizlik çalışmasını yapacağız. Fakat insanlarımızın buraya sahip çıkmasını, kirletmemesini istiyoruz" diye konuştu.

Bitlis Çevre ve Orman Müdürü Yusuf Kadı da, halkın çevre temizliğine önem vermesi ve çevre bilincinin oluşturmak için, Milli Eğitim Müdürlüğü ile temizlik çalışması yaptıklarını aktardı.

Kadı, "Öğrencilere çevre bilinci aşılamak amacıyla, çevre etkinliğini düzenledik. Nemrut çok bakir kalmış bir yer. Burada piknik yapan vatandaşların çöplerini dağıtmamaları ve çevre bilincinin oluşması gerekiyor. Bu nedenle etkinliği düzenledik" dedi.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder