7 Haziran 2010 Pazartesi

BORUSAN'DAN 850 KİŞİYE İŞ

Başbakan Erdoğan, Borusan Grubu'nun lojistik, çelik ve enerji sektöründeki 3 yatırımını hizmete açtı, bir tesisin temelini attı. Tesislerde 850 kişi istihdam edilecek

İstihdama katkıda bulunacak projelere destek vermek için hafta sonlarını açılışlara ayıracağını belirten Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Borusan Grubu'nun lojistik, çelik ve enerji sektörlerindeki 450 milyon dolarlık dört yatırımın açılışı yaptı. Erdoğan, Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve Borçelik'in 3. Faz Galvanizleme Tesisi'nin açılışını yaparken, Borusan Mannesmann Boru'nun yeni üretim tesislerinin de temelini attı. Toplam değerleri 450 milyon doları bulan yatırımların Borusan Grubu'nda 850 kişilik yeni istihdam yaratacağı açıklandı.

Alman EnBW ile ortak enerji sektörüne giren Borusan'ın gelecek 2 yılda, bin megawatlık hedefi doğrultusunda devam eden ve yeni başlayan yatırımları için kurulacak şantiyelerde 3 bin kişi çalışacağı belirtildi. Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık Borusan'ın krize rağmen ortaklarıyla birlikte hiçbir zaman yatırım programlarını aksatmadığına dikkat çekti. Kocabıyık "Krizde yatırımlarımızı sürdürdük. Bu yatırımlar, sadece bize değil Türkiye istihdamına da katkı sağlayacak" dedi.

SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder