12 Mayıs 2010 Çarşamba

KOLESTEROLE KARŞI 3 KABUKLU...

Archives of Internal Medicine adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, içeriğinde bitkisel protein, mineraller, çinko, kalsiyum, vitamin, antioksidan ve magnezyum bulunan kabuklu 3 kuru yemiş insan sağlığı için son derece faydalı.

Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişler vücutta yağ alımını artırıyor. Ancak araştırmaya göre, bu yağlar diğer yağlardan farklı olduğundan kolesterol içermiyor ve vücuttaki kolesterolün düşmesine de katkı sağlıyor.


Araştırmaya göre, deneye tabi tutulan ve kolesterol düşürücü statin grubundan ilaç almayan kişiler, ortalama 67 gram badem, ceviz gibi kabuklu yemiş tükettiler.

Sonuçta, bu kişilerin kanındaki LDL yani "kötü kolesterol" ortalama yüzde 7,4 azalırken, HDL yani "iyi kolesterolün" yüzde 8,3 artığı tespit edildi.

0 yorum:

Yorum Gönder