22 Nisan 2010 Perşembe

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ'NİN AMACI NOBEL

İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi bir yıllık bir ön çalışmanın ardından Şubat ayında kuruldu.

Yaz okullarına ve modüllere katılan bütün öğrenciler “Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programına” adayı olacaklar. Bu çalışmalar sırasında öğretim üyelerinin dikkatini çekecek ölçüde ilgiye ve yeteneğe sahip öğrenciler öğretim üyeleri tarafından seçildiği takdirde “Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Programına” kabul edilecek.

Konuyla ilgili olarak ntvmsnbc’ye konuşan İstanbul Üniversitesi’ne bağlı Çocuk Üniversitesi Müdürü Doç. Dr. Gökhan Karabulut projenin temel amacının çocuklara bilimi sevdirmek olduğunu söyledi.

Karabulut, “Bu projeye başvuran çocukların içinde daha yetenekli olan yüzde 5’lik bir kısmını uzun vadede bilim adamı olması için eğitime alacağız ve yurt dışına yollayacağız. Bu çocukların masraflarını sponsorlarımız karşılayacak. Amacımız ileride Nobel alabilecek değerler yetiştirmek” dedi.

Projeye başvurmak için 440 00 00/ 11723’ü aranabileceğini belirten Karabulut ayrıca internet siteleri http://www.iuyazokulu.com adresinde de gerekli bilgilerin bulunduğunu belirtti. Her sınıfa belli dereceye gelmiş akademik personelin rehberlik edeceğini bu sebepten kontenjan sayısının sınırlı olduğunu da belirten Doç. Dr. Karabulut, “Yüzde 5’lik bir kısım burslu okuyacak. Burs için ders notları, maddi durumlarının iyi olmadığına dari ailelerden belge istiyoruz. Diğer adaylar ise ilk başvuran programa girecek şekilde seçilecek” dedi.

Gerekli kitap ve materyaller “Genç Bilim Adamı Yetiştirme Programı “ görevlileri tarafından öğrencilere ücretsiz sağlanacak. Çalışmalar için gerekli mali kaynak Genç Bilim Adamları’nı destekleyecek sponsorlar tarafından sağlanacak.

Yaz okulu sınıfları 21 kişilik olacak. Program uzun yıllar süreceği için seçilen öğrencinin kendi isteği ve ailesinin yazılı onayı aranan şartlar arasında.

Gökhan Karabulut ayrıca Eylül ayından sonra spor ve güzel sanatlar dalında da faaliyetlerinin başlayacağını müjdeledi.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder